Zijn fillers wel veilig?

In 2015 werd de permanente filler Hyacorp verboden. Vanaf dat moment worden er alleen nog maar tijdelijke fillers op basis van hyaluronzuur toegestaan.

Wat is hyaluronzuur?

Bij Arc of beauty maken wij gebruik van tijdelijke fillers op basis van hyaluronzuur. Het is ideaal om rimpels en vouwen op te vullen omdat het heel goed het water van de huid kan opnemen en vasthouden. Hyaluronzuur is een natuurlijke stof die in het lichaam zelf voorkomt en een hydraterende en collageen stimulerend effect heeft op de huid. Door de natuurlijke veroudering neemt de hoeveelheid hyaluronzuur en dus het volume van de huid af. Hoe snel dit gaat, ligt aan onder andere de leefstijl, slijtage en erfelijkheid.

In onze kliniek maken wij gebruik van het filler merk Belotero. Het hyaluronzuur in Belotero is speciaal geformuleerd om een unieke vloeibare gel te maken. De injectable gel vloeit heel goed samen met de natuurlijke structuur van je huid terwijl het rimpels opvult. De huid voelt hierdoor zeer natuurlijk en glad aan.

Waarom is Belotero filler een veilige filler?

 

Belotero behoort tot de top merken fillers ter wereld. Zij presteren het beste op het gebied van kwaliteit, veiligheid, resultaat en klanttevredenheid. De Belotero hyaluronzuur filler is ontwikkeld en wordt gedistribueerd door MERZ Easthetics.

Merz is een farmaceutisch bedrijf uit Duitsland dat al meer dan 100 jaar bestaat en actief is op het gebied van onderzoek, ontwikkeling en distributie van fillers en botox. Andere bekende en betrouwbare merken van Merz zijn de fillers van Etermis en Radiesse en Bocouture botox.

De Belotero wordt wereldwijd verkocht dankzij zijn FDA certificaat (hoogste veiligheidscertificaat), dit in tegenstelling tot andere merken die alleen een CE (Europeese) goedkeuring hebben. Met miljoenen succesvolle behandelingen en hoge klanttevredenheid is de Belotero filler een product waar je op kunt vertrouwen.

Voor welke gebieden kan je een filler voor gebruiken?

Naast rimpels opvullen is een filler op basis van hyaluronzuur ook geschikt voor contourherstel en verbetering. Door het natuurlijk verouderingsproces waar wij allemaal mee te maken krijgen, nemen de vetreserves en het steunweefsel in het gezicht af. Dit resulteert in volume verlies. In uw jongere jaren had u wellicht wat vollere en stevigere wangen. Ook kunnen de slapen wat invallen waardoor uw voorhoofd smaller lijkt. Door aan de bovenkant van het gezicht de contouren op te vullen, herstelt u de  V-vorm in het gezicht, die jeugdigheid uitstraalt. Er zijn uiteraard ook nog andere gebieden die in aanmerking komen voor contourherstel, denk aan de jukbeenderen, neuslippenplooi, en kaaklijn.

U komt niet alleen in aanmerking voor fillers op oudere leeftijd. Jongere mensen willen soms meer volume op bepaalde plekken in het gezicht. U wenst bijvoorbeeld vollere lippen. Lipfillers bieden dan dé uitkomst. Minder bekend  is dat fillers ook geschikt zijn voor een zogeheten ‘liquid’ neuscorrectie. Stel u heeft een bobbeltje op uw neus dan kan dit met een filler verholpen worden. U hoeft dan geen operatieve ingreep te ondergaan. U heeft geen maandenlange hersteltijd nodig en het resultaat is direct zichtbaar.

 

Meer complicaties?

Dat het aantal complicaties de afgelopen jaren is toegenomen, is niet zo gek als je bedenkt dat het aantal behandelingen ook enorm gegroeid is. In de praktijk blijken complicaties met name voor te komen bij permanente fillers, die zoals gezegd inmiddels niet meer gebruikt worden. Verder zien we ook dat er aanbieders zijn die niet voldoen aan de hygiëne-eisen, behandelaars die werken met inferieure producten en artsen die niet goed opgeleid zijn voor deze behandeling.

Bij Arc of beauty werken wij met uitsluitend gekwalificeerde artsen die een gedegen opleiding hebben genoten. Ze zijn BIG- geregistreerd, aangesloten bij de NVCG en hebben jaren ervaring in de cosmetische branche.

Mocht u niet tevreden zijn met het resultaat  dan is het goed om te weten dat de fillers die wij gebruiken bij Arc of beauty oplosbaar en tijdelijk zijn. Wij gebruiken absoluut geen permanente fillers in onze kliniek.

Weet wat u kiest

Onze artsen hebben een gedegen kennis van de huid, de huidstructuur en het verouderingsproces. We luisteren naar uw wensen en geven eerlijk en reëel advies. Ook na de behandeling staan we klaar voor nazorg en controle.

Elke cosmetische behandeling brengt risico’s met zich mee, hoe klein ook. Daarom informeren we u uitgebreid over de mogelijkheden zijn we duidelijk over de risico’s, zodat u altijd een weloverwogen beslissing kunt maken.

Via www.arcofbeauty.com  kunt u een gratis en vrijblijvend consult gesprek inplannen in onze vestigingen in Amstelveen en Enschede. Zo kunnen de artsen bekijken wat de mogelijkheden voor u zijn en de mogelijke twijfels wegnemen.

 

 

 


Lees verder