Zijn cosmetische ingrepen ook voor mannen? 

Botox behandelingen zijn al lang niet meer alleen voor vrouwen. Ook steeds meer mannen vinden hun weg naar de cosmetische kliniek. De laatste jaren zijn het aantal mannen die gebruik maken van een cosmetische ingreep enorm toegenomen. Sinds 1997 is het met maar liefst 325% gestegen.

 
Rimpels ontstaan met name op plaatsen in het gezicht waar de mimiek het sterkst is. Een Botox behandeling zorgt ervoor dat de spieren minder samentrekken en de huid gladder wordt. Na een Botox behandeling behoud je bij professioneel gebruik jouw natuurlijke uitstraling, waarbij het gezicht zachter en jonger wordt. De rimpel verdwijnt, de blik wordt weer open en ontspannen; zonder dat je er anders uit gaat zien


Omdat mannen sterkere gezichtsspieren hebben dan vrouwen, zijn hun rimpels vaak ook dieper. Vooral de fronsrimpel kan een vermoeide en norse uitstraling veroorzaken bij mannen. Veel mannen kiezen er dan ook voor om de fronsrimpel door middel van een Botox behandeling te laten verdwijnen. Hiervoor wordt Botox geïnjecteerd in de spiertjes in uw voorhoofd. De fronsrimpel verdwijnt en de wenkbrauwen komen omhoog. Hierdoor krijgt u weer een ontspannen en open blik.

 
Hoewel de Botox behandeling voor mannen anders gaat dan een Botox behandeling voor vrouwen, is het resultaat hetzelfde.  De Botox heeft twee tot drie dagen nodig om in te werken en na twee weken kunt u het echte eindresultaat zien. Dit resultaat blijft ongeveer drie tot vijf maanden zichtbaar en neemt daarna langzaam af. Wanneer u regelmatig een Botox behandeling ondergaat, blijft het resultaat langer zichtbaar. Het resultaat van een behandeling met Botox voor mannen is echter nooit blijvend.


Mannen vinden het, misschien nog wel meer dan vrouwen, vaak erg belangrijk dat hun omgeving niet ziet dat ze een cosmetische behandeling hebben ondergaan. Hoewel steeds meer mannen zich laten behandelen in een cosmetische kliniek, heerst er toch nog steeds een taboe op cosmetische behandelingen voor mannen. Arc of Beauty garandeert een natuurlijk resultaat. U zult er frisser, ontspannen en uitgerust uitzien, maar het zal voor uw omgeving niet duidelijk zijn dat dit komt door een Botox behandeling.

Ook behandelingen tegen overmatig transpireren, tandenknarsen, wallen of volumeverlies zijn geschikt voor mannen. Wel hebben mannen een andere huidstructuur, anatomie en spieropbouw dan vrouwen. Het is belangrijk dat de cosmetische arts ervaring heeft in het behandelen van mannen. Onze cosmetische artsen hebben ervaring met behandelingen uitvoeren bij mannen. U kunt dus gerust bij ons terecht!

 

Bent u benieuwd naar wat de mogelijkheden voor u zijn? Plan online en kosteloos en vrijblijvend consult in.


Lees verder