Wat mag niet na een filler behandeling?

Je mag direct weer alle dagelijkse activiteiten hervatten, maar na de behandeling is het wel verstandig om de volgende punten in acht te nemen:

Liggen / slapen
Liggen en/of slapen mag direct na de behandeling.

Zonnebaden / zonnebank
Voorkom de eerste week directe zon op het behandelde gebied. Gebruik daarnaast een sunblock met minstens SPF 30.
Wij raden je aan om de eerste week na een behandeling met fillers niet onder de zonnebank te gaan.

Sporten
Sporten mag direct na een fillerbehandeling weer.

Sauna
Wij raden saunabezoek af gedurende de eerste 1 à 2 weken na een fillerbehandeling.

Camouflage
Wanneer na de behandeling een blauwe plekje verschijnt mag je camouflagecrème gebruiken.

Masseren
Wij raden je af om na een behandeling met fillers het behandelde gebied te masseren. Een klein bobbeltje mag je de volgende dag wegmasseren, mocht dat aan de orde zijn.

Schoonheidsspecialiste
Wij raden de eerste 2 weken na een behandeling met fillers de volgende behandelingen in het behandelde gebied af: peelings, gezichtsscrubs, microdermabrasie, laser en bindweefselmassages.


Wat kun je verwachten van een filler behandeling?

Direct na een behandeling met fillers ontstaat er vaak lichte zwelling en roodheid. Dit verdwijnt meestal binnen 24 uur. Bij sommige mensen ontstaan er vervolgens een paar blauwe plekjes. Deze verdwijnen in de meeste gevallen binnen 2 tot 7 dagen.

Mogelijke complicaties na een filler behandeling

Complicaties komen zelden voor. Arc of Beauty werkt alleen met veilige en wetenschappelijk geteste fillers, en is in beschikking van echo apparatuur. Toch bestaat er een kleine kans op de vorming van knobbeltjes, infecties of een allergische reactie.

Hyaluronzuur fillers kunnen worden opgelost met hyaluronidase; daarmee is elk mogelijk probleem direct verholpen. Alle fillers worden na verloop van tijd sowieso door je lichaam afgebroken en zijn dus per definitie tijdelijk.

Mogelijke bijwerkingen filler behandeling

Iedere behandeling met fillers kan de volgende bijwerkingen hebben: roodheid, blauwe plekjes, kleine lokale verdikkingen en/of gevoeligheid in het behandelde gebied. Deze symptomen kunnen enkele uren tot maximaal twee weken aanhouden. Het zijn normaal voorkomende symptomen na de behandeling.

Bereikbaarheid na de behandeling

Arc of Beauty is op kantoortijden bereikbaar op 085 087 2691. Voor spoedgevallen kun je buiten kantoortijden contact opnemen met onze spoedlijn. Het telefoonnummer van de spoedlijn ontvang je na de behandeling.

Lees verder