Wat mag niet na een Botox behandeling?

Mag ik meteen na een behandeling weer aan het werk? Wanneer mag ik weer sporten? Hoe lang blijft het effect zichtbaar? Lees hieronder onze antwoorden op deze en vele andere vaak gestelde vragen.

Je mag direct weer alle dagelijkse activiteiten hervatten, maar na de behandeling is het wel verstandig om de volgende punten in acht te nemen:

Liggen / slapen
Wij raden je af binnen 1 uur na de behandeling te gaan liggen en/of slapen.

Zonnebaden / zonnebank
Voorkom de eerste 48 uur directe zon op het behandelde gebied. Gebruik daarnaast een sunblock met minstens SPF 30. Wij raden je aan om de eerste 48 uur na de behandeling met Botox niet onder de zonnebank te gaan.

Sporten
Wij raden af om de eerste 24 uur na een Botox behandeling (intensief) te sporten.

Drukverhogende activiteiten vermijden
Het is belangrijk dat je de eerste dagen na de behandeling druk op het behandelde gebied zoveel mogelijk vermijdt (zwaar tillen / krachttraining).

Ooglidcorrectie
Tussen 2 weken voor en 4 weken na een ooglidcorrectie raden wij aan om geen Botox te gebruiken.

Sauna
Wij raden saunabezoek af gedurende de eerste 1 à 2 weken na een Botox behandeling.

Camouflage
Wanneer na de behandeling een blauwe plekje verschijnt mag je camouflagecrème gebruiken.

Masseren / fronsen
Na een behandeling met Botox het behandelde gebied NIET masseren. Wel kun je het eerste uur proberen de behandelde spieren aan te spannen om te zorgen dat de Botox beter opgenomen wordt.

Schoonheidsspecialiste
De eerste 1 à 2 weken na een behandeling met Botox raden wij andere gezichtsbehandelingen af, zoals: peelings, scrubs, microdermabrasie, laserbehandelingen en massages.

Wat kun je verwachten van een Botox behandeling?

Na de eerste behandeling kan het behandelde gebied wat vreemd aanvoelen. Er kan zelfs sprake zijn van wat hoofdpijnklachten, of moeite met focussen (bijvoorbeeld bij het lezen van een boek). Bij vervolgbehandelingen heb je dit vrijwel nooit meer.

Lees verder