Wat jij moet weten over Botox

Wat is Botox nou precies en wat je nog meer moet weten.

De medische benaming van Botox is Botuline Toxine. Botox is eigenlijk een merknaam. Je hebt verschillende merken Botuline Toxine zoals: Botox, Dysport en Bocouture.

Botox is een eiwit wat op de zenuwcellen inwerkt en de eigenschap heeft de beweging van spieren tijdelijk te verminderen. Dit eiwit wordt gemaakt van het clostridium botulinum organisme, een natuurproduct dat zich bevindt in bossen, meren en kustwateren.

De cosmetisch artsen van Arc of Beauty zijn gespecialiseerd in de behandelingen met botox en fillers. Ze staan voor een eerlijk advies en een natuurlijk resultaat. In deze blog informeren ze jou over botox behandelingen.

Botox ontspant de spieren en blokkeert de zenuwen.

Botox blokkeert de prikkeloverdracht van de zenuwen naar de spieren, waardoor de werking van de spieren afneemt of stil komt te liggen. Het eiwit (Botuline Toxine) dient in uiterst kleine hoeveelheden en sterk verdund geïnjecteerd te worden. Dit gebeurt in de spiervezels die verantwoordelijk zijn voor de lijntjes die ontstaan bij mimiek, bijvoorbeeld fronslijnen, kraaienpootjes en voorhoofdslijnen.

Een andere werking van botox is de blokkerende werking van de zenuwen die de zweetklieren prikkelen. Hierdoor wordt voorkomen dat deze klieren zweet produceren in bijvoorbeeld oksels. Ook wordt botox gebruikt tegen tandenknarsen en migraine. Een van de oorzaken voor migraine is het onwillekeurig aanspannen van spieren in het gezicht.

Botox en fillers, wat is het verschil.

In onze praktijk merken wij regelmatig Botox en fillers met elkaar verward worden. Deze injectables zijn niet hetzelfde. Ook de toepassing ervan is heel anders. Botox wordt gebruikt om dynamische rimpels te behandelen.

Dit zijn rimpels die ontstaan door het aanspannen van de spieren. Fillers daarentegen zijn vulmiddelen die gebruikt worden om statische rimpels te behandelen. Een filler op basis van 100% natuurlijk hyaluronzuur vult rimpels van binnenuit op en is het meest effectief bij rimpels die zijn ontstaan door huidverslapping en huidveroudering.

Is botox slecht voor de gezondheid?

Na de botox behandeling die slechts enkele minuten duurt, zien mensen soms na een dag al resultaat. Anderen zien vaak na enkele dagen of een week resultaat.

Botox voor cosmetisch gebruik is niet gevaarlijk maar het dient wel op een goede manier te worden toegepast. In een goede kliniek, waar de juiste verhoudingen worden gebruikt, is er geen potentieel gevaar. Wordt het echter in een te grote hoeveelheid toegepast, dan zou botox gevaarlijk kunnen zijn. Daarom mag niet iedere behandelaar zomaar (medisch) cosmetische ingrepen uitvoeren. Zo mogen botox en fillers alleen door een bekwame artsen worden ingespoten.

Verder is het goed te weten dat wij je niet kunnen behandelen als je zwanger bent of borstvoeding geeft. Wij raden je aan om in de 24 uur voorafgaand aan de behandeling geen alcohol te drinken.

Echografie zorgt voor een veilige en nauwkeurige behandeling.

Onze cosmetische artsen maken tijdens esthetische behandelingen gebruik van echografie. Hierdoor kunnen ze het te behandelen deel van het gezicht goed doorzien. Echografie zorgt ervoor dat de behandeling nauwkeurig gebeurt de behandelend arts precies kan zien waar bepaalde slagaders lopen. Daardoor kan er op een veilige manier geïnjecteerd worden.

Welk merk Botuline Toxine?

In de kliniek werken wij met 'de echte' Botox, Dysport en Bocouture. Wij maken samen met jouw een behandelplan om te kijken wat het beste bij je past.

Wat zijn de behandelmogelijkheden met botox.

De klinieken van Arc of Beauty zijn gevestigd in Amstelveen en Enschede. Het team bestaat uit BIG en NVCG-geregistreerde artsen en zijn zeven dagen in de week bereikbaar. Je kunt voor de onderstaande botox behandelingen eenvoudig een vrijblijvende afspraak plannen via onze website.

Frons, voorhoofd & kraaienpootjes

Frons inclusief wenkbrauwlift

Gummy smile

Migraine

Tandenknarsen

Overmatig zweten

Face slimming

Lipflip

Wil jij meer weten of een vrijblijvende afspraak plannen met een van onze cosmetische artsen?

Onze klanten waarderen onze behandelingen met een 8,8. Lees hier meer over wat onze klanten van onze behandelingen en service vinden. [link naar https://www.kliniekervaringen.nl/kliniek/nederland/noord-holland/amstelveen/arc-of-beauty-1082]

Wil jij meer weten over de behandelingen met botox of een van onze andere behandelmogelijkheden met fillers? Maak dan hieronder je keuze of plan een vrijblijvende behandelafspraak. Wil je onze nieuwsbrief ontvangen? Laat dan hier jouw gegevens achter.

0 plan online een vrijblijvende afspraak.

0 Bel ons

Lees verder