Wat is het verschil tussen Profhilo en Sculptra?

Als het gaat om esthetische behandelingen, zijn er tal van opties om de tekenen van veroudering te verminderen en een jeugdige uitstraling te behouden. Twee populaire keuzes zijn Profhilo en Sculptra, maar wat is precies het verschil tussen deze twee behandelingen?

In deze blog zullen we de belangrijkste verschillen tussen Profhilo en Sculptra bespreken, zodat je een weloverwogen keuze kunt maken voor jouw schoonheidsdoelen.

1. De Actieve Ingrediënten:

  • Profhilo: Profhilo is een behandeling op basis van hyaluronzuur. Hyaluronzuur is een natuurlijke stof die van nature in de huid voorkomt en zorgt voor hydratatie en volume. Wat Profhilo uniek maakt, is dat het een speciale formule van zowel laag- als hoogmoleculair hyaluronzuur bevat. Dit stimuleert niet alleen de hydratatie, maar ook de productie van collageen en elastine in de huid.
  • Sculptra: Sculptra daarentegen bevat poly-L-melkzuur, een synthetische stof. Sculptra werkt door de collageenproductie in de huid te stimuleren, wat resulteert in een geleidelijke verbetering van het volume in het behandelde gebied.

2. Doel van de Behandeling:

  • Profhilo: Profhilo is voornamelijk gericht op het hydrateren van de huid en verbeteren van de elasticiteit en het verminderen van fijne lijntjes en rimpels. Het geeft de huid een frisse en natuurlijke uitstraling en wordt vaak gebruikt op het gezicht, de hals, het decolleté en de handen. Wel zien wij dat de resultaten op voornamelijk twintigers en dertigers gewenst zijn. Daarom adviseren we (afhankelijk van de huidkwaliteit en de wensen) veertigers voornamelijk Sculptra.
  • Sculptra: Sculptra is specifiek ontworpen om volumeverlies te behandelen en de huid te verstevigen. Het wordt vaak ingezet om diepere rimpels, plooien en holle gebieden in het gezicht te corrigeren. Sculptra heeft een opbouwend effect dat zich geleidelijk ontwikkelt, en het resultaat is langdurig.

3. Resultaten en Duurzaamheid:

  • Profhilo: De resultaten van Profhilo zijn meestal zichtbaar na twee behandelsessies met een tussenpoos van ongeveer vier weken. Het effect houdt gemiddeld zes tot twaalf maanden aan, afhankelijk van factoren zoals leeftijd, huidtype en levensstijl.
  • Sculptra: Sculptra vereist meestal meerdere behandelsessies, vaak verspreid over enkele maanden. De resultaten zijn langdurig en kunnen tot twee jaar aanhouden. Dit komt omdat Sculptra de collageenproductie stimuleert, wat de huidstructuur verbetert en langdurige voordelen oplevert.

4. Toepassingsgebied:

  • Profhilo: Profhilo wordt vaak gebruikt voor algemene huidverjonging en het behandelen van fijne lijntjes en rimpels op verschillende delen van het gezicht en lichaam.
  • Sculptra: Sculptra wordt voornamelijk toegepast om diepere rimpels, plooien en verlies van volume in specifieke gebieden, zoals de wangen, de kaaklijn en de slapen, aan te pakken.

Kortom, zowel Profhilo als Sculptra zijn effectieve niet-chirurgische opties om de tekenen van veroudering te verminderen en de huid te verbeteren. De keuze tussen deze twee behandelingen hangt af van je specifieke doelen en de aanbevelingen van een gekwalificeerde esthetische arts. Het is altijd raadzaam om een consult te plannen om te bepalen welke behandeling het beste bij jou past.

Lees verder