Wat is een liquid facelift?

Begint uw gezicht tekenen van verouderingen te vertonen, maar is een chirurgische facelift toch nog een brug te ver voor u? Dan is een liquid facelift misschien een mooie oplossing. Met deze minimaal invasieve behandeling kunnen we de tekenen van veroudering verminderen. Hier leest u wat u kunt verwachten van een liquid facelift.

De veroudering van het gezicht

Veroudering start vanaf ons 25e levensjaar. Wanneer dit zich begint te tonen is afhankelijk van zowel interne als externe factoren, maar uiteindelijk krijgt iedereen te maken met de drie pijlers van veroudering:

  1. Huidslapte
  2. Vetverlies
  3. Botverlies

Op het gebied van huidslapte kunnen we helaas met injectables minder voor u betekenen, maar vet- en botverlies is vaak goed op te vangen met fillers. Voornamelijk in de bovenste helft van het gelaat verliezen we op den duur aan volume door vet- en botverlies. Door op de juiste plaatsen een filler te injecteren, kunnen we het verloren volume weer terugbrengen.

Het gebruik van fillers om tekenen van veroudering te verminderen

Voordat u een liquid facelift ondergaat, kijkt de cosmetisch arts eerst goed naar uw gezicht. Voor een natuurlijk resultaat is het namelijk belangrijk om goed te kijken waar het volumeverlies is opgetreden en waar de arts het beste kan injecteren voor een mooi resultaat. Tijdens een liquid facelift worden fijne rimpels glad gestreken en wordt uw gezicht weer wat voller gemaakt op de plaatsen waar volumeverlies is ontstaan.

Afhankelijk van de behoefte, krijgt u fillers in uw slapen, onder het ooglid en in uw wangen. Wanneer u last heeft van marionetlijnen of de neus-lippenplooi, kunnen deze ook verzacht worden door middel van fillers. Waar u geïnjecteerd wordt, is dus geheel afhankelijk van uw eigen wensen en het volumeverlies dat is ontstaan door de jaren heen.

Herstellen van een Liquid Facelift

Na uw liquid facelift bent u misschien bang voor downtime. Gelukkig kunt u een dag na de behandeling weer gewoon aan het werk. Na de behandeling kunt u last krijgen van wat blauwe plekjes en lichte zwellingen. Dit kunt u verminderen door na uw behandeling de behandelde gebieden goed te koelen. Binnen een week zijn de blauwe plekken volledig verdwenen en 24 uur na uw behandeling kunt u ook weer gewoon make-up gebruiken om blauwe plekjes te verbergen. Daarnaast is het belangrijk om zo veel mogelijk van het behandelde gebied af te blijven, zodat de filler zich goed kan plaatsen.

De resultaten

Als u een chirurgische facelift zou ondergaan, zou u weken moeten wachten om de resultaten te zien. Niets zou zichtbaar zijn totdat de blauwe plekken en zwelling volledig verdwenen zijn.

Wanneer u een liquid facelift heeft ondergaan, zijn de resultaten van de behandeling echter direct zichtbaar. Zodra de lichte zwelling verdwenen is, is ook direct het eindresultaat van de behandeling zichtbaar. Mensen zullen zien dat u er frisser uitziet, maar zien niet dat u behandeld bent.

De resultaten zijn ook langdurig. Het resultaat van de behandeling zal negen tot twaalf maanden zichtbaar zijn en in sommige gevallen zelfs langer. De behandeling is veilig ieder jaar te herhalen. U kunt desgewenst ook bijwerken voor specifieke delen van uw gezicht.

__
Arc of Beauty is een cosmetische kliniek gespecialiseerd in huidverjonging door middel van injectables: botox, fillers en profhilo. Plan online een gratis consultgesprek in voor op maat gemaakt advies. Locaties: Amstelveen & Enschede

Lees verder