Schisis en lipfillers


 1 op de 1.000 mensen worden geboren met een schisis. Schisis ook wel bekend onder het scheldwoord ‘hazenlip’, is een aangeboren afwijking. Meestal ontstaat de schisis door een combinatie van oorzaken. Onder meer een afwijking in de genen van de ouders en een storing in de eerste twaalf weken van de zwangerschap kunnen een rol spelen.


Ondanks alle operaties aan lip, kaak en neus komt het bij mensen met schisis geregeld voor dat er toch een volumetekort is overgebleven van de bovenlip en dat er nog onregelmatigheden en asymmetrie aanwezig is van de bovenlip en de neus. Met behulp van een hyaluronzuur filler kunnen dan nog subtiele verbeteringen worden aangebracht.

Hyaluronzuur is het meest gebruikte vulmiddel ter wereld. Het komt van nature voor in de jonge huid en zorgt ervoor dat de huid water kan vasthouden. Dit geeft de huid een jeugdig en gezond uiterlijk. Het hyaluronzuur in fillers is synthetisch geproduceerd en is vrijwel identiek aan ons eigen hyaluronzuur. Het risico op overgevoeligheid of allergie is hierdoor zeer klein. Het vulmiddel wordt in kleine hoeveelheden met een zeer fijne naald in de huid of er onder geïnjecteerd.


Hyaluronzuur is zeer precies te doseren en kan gericht volumeherstel of volumeverbetering geven. Het is na een paar weken niet meer voelbaar op de plaatst waar het is ingebracht. Het hyaluronzuur zal van nature door het lichaam worden afgebroken. In gebieden met veel spieractiviteit, zoals bijvoorbeeld de lippen, zal het effect 6 tot 9 maanden zichtbaar zijn. In gebieden met minder spieractiviteit, zoals de jukbeenregio of de neusrug, kan het effect zelfs langer dan een jaar aanhouden. Er zijn mooie en subtiele resultaten mee te bereiken. De behandeling moet dus wel af en toe worden herhaald in de loop der jaren.


Benieuwd wat de mogelijkheden voor jou zijn? Plan online een kosteloos en verblijvend consult in. 


Lees verder