Rimpels in decoletté

Rimpels ontstaan helaas niet alleen in het gezicht. Ook het decolleté is ontzettend gevoelig voor het ontstaan van rimpels. Ondanks dat veroudering van het decolleté bij het natuurlijk verouderingsproces hoort, kunnen we het ontstaan van deze rimpels wel vertragen. Wij leggen u uit wat de meest voorkomende oorzaken zijn van rimpels in het decolleté, wat u kunt doen tegen het ontstaan hiervan en wat u kunt doen wanneer u al last heeft van deze rimpels.

Wanneer u op uw zij slaapt, valt het gewicht van de ene borst op de andere, dankjewel zwaartekracht. Na iedere nacht acht uur slaap, worden de rimpels die in het begin na enige tijd verdwenen helaas toch permanent. Dit versnelt door de combinatie van uw slaaphouding met het natuurlijk verouderingsproces, waarbij de huid droger wordt en aan elasticiteit verliest. Ook blootstelling aan zon en roken kunnen het ontstaan van rimpels versnellen.

Voeg daar nog bij dat de huid in het decolleté vaak dunner is en minder olie produceert voor hydratatie en dit is de perfecte mix voor het ontstaan van vroegtijdige veroudering in het decolleté. Ook een push-up bh die het decolleté naar elkaar duwt kan bijdragen aan de rimpels. Kortom: er zijn dus vele factoren die bijdragen bij aan het verouderingsproces van uw decolleté.

Het is natuurlijk aan u om te bepalen of u zich stoort aan deze rimpels of dat u ze accepteert als onderdeel van het natuurlijk verouderingsproces. Voor degene die op zoek is naar een manier om deze rimpels te voorkomen, hebben we een aantal tips verzameld.

Tips om rimpels in het decolleté te voorkomen

Er zijn een aantal manieren om rimpels in het decolleté te voorkomen of te minimaliseren. Hieronder hebben we deze voor u op een rijtje gezet:

  1. Draag altijd een zonnebrandcrème; we kunnen het niet vaak genoeg zeggen. Ongeacht uw huidskleur of genetica raden wij aan om dagelijks een zonnebrandcrème te dragen wanneer uw decolleté aan de zon wordt blootgesteld.
  2. Slaapt u op uw zij? Probeer dan uw slaaphouding te veranderen. Door op uw rug te slapen ontstaan er minder rimpels op uw borst en in uw gezicht. Wanneer u de neiging heeft om in de nacht veel te woelen en te draaien, kunt u starten met een standaardkussen die dicht tegen beide zijden van uw gezicht zit. Als alternatief kunt u wat handdoeken rondom uw lichaam leggen. Is dit te ingewikkeld? Dan kunt u ervoor kiezen om een speciale sportbh te dragen wanneer u slaapt. Hierdoor blijven uw borsten op hun plek wanneer u slaapt en krijgen rimpels geen kans.
  3. Breid uw gezichtsverzorging uit naar uw decolleté; reinig, exfolieer en hydrateer van uw voorhoofd tot aan uw borst. Wat uw standaardroutine ook is, deze is hetzelfde voor uw decolleté.
Wat kan ik doen tegen de rimpels in mijn decolleté?

Heeft u al last van rimpels in het decolleté en wilt u hier graag van verlost worden? Gelukkig bieden wij enkele behandelingen aan die een oplossing kunnen bieden tegen deze vervelende rimpels. Een tijdelijke filler-, Skinbooster– of Profhilo behandeling op basis van hyaluronzuur is bij uitstek geschikt om niet alleen de fijne lijntjes, maar ook de diepere rimpels voor langere tijd te verminderen, zodat u weer ongestoord uw mooie decolleté kunt vertonen.

De behandeling duurt slechts 15 – 30 minuten. De arts injecteert het hyaluronzuur met een fijn naaldje onder de huid. Door het verdovingsmiddel dat hier aan is toegevoegd, voelt u bijna niks van deze injecties. Het resultaat van de behandeling houdt ongeveer zes tot twaalf maanden aan. Daarna is de behandeling weer veilig te herhalen.

Voor meer informatie over een behandeling kunt u altijd een gratis en vrijblijvend consult inplannen.

Arc of Beauty is een cosmetische kliniek gespecialiseerd in huidverjonging. Door middel van injectables zoals fillers, botox, en profhilo

Lees verder