Rimpels boven lip opvullen

Als er iets oud maakt, is het wel roken. Door het gebruik van uw mondspieren bij het inhaleren van een sigaret ontstaan lijntjes rondom de mond. Deze rimpels boven de lip worden in de volksmond ‘rokerslijntjes’ of een ‘plooirokje’ genoemd. Het meest bijzondere is, dat dit zogenaamde plooirokje ook voorkomt bij niet-rokers. Dit is dan vaak genetisch bepaald of het komt door de huid die veroudert en minder flexibel wordt. Het goede nieuws is dat deze rimpels boven de lip (rokerslijntjes) –zeker beginnende – door fillers prima kunnen worden aangepakt.

Verticale rimpels boven de lippen hebben diverse oorzaken. Roken is er daar een van, maar ook blootstelling aan ultraviolet licht, gezichtsexpressie en leeftijd spelen een rol. Omdat rimpels boven de lip vaak ouder maken, kan een behandeling met een filler een goede optie zijn. Een filler vult de huid boven de lippen iets op, waardoor uw rimpels ongeveer een jaar lang minder zichtbaar zijn.
Met het behandelen van rokerslijntjes kunt u nooit te vroeg beginnen. Wanneer de lijntjes namelijk al geruime tijd bestaan, ontstaan er kleine littekentjes. Door deze littekentjes zijn rimpeltjes moeilijker te verwijderen. Vraag dus rustig naar de mogelijkheden.

Voor het opvullen van de rimpels boven de lip zetten wij hele kleine puntinjecties in de rimpeltjes in dit gebied. Omdat het volume wat we hierdoor toevoegen heel klein is, geeft dit een verzachtend en natuurlijk resultaat. Omdat de hyaluronzuurfillers van nature heel flexibel zijn, zijn deze zeer geschikt voor een behandeling van de lijntjes rondom de mond. U behoudt de natuurlijke vorm van dit gebied, maar de rimpels boven de lip verzachten.

Alle hyaluronzuur fillers die wij gebruiken hebben een zichtbaar resultaat van ongeveer 12 maanden. Bij de ene persoon wordt de hyaluronzuur door het eigen lichaam sneller afgebroken dan bij de andere, waardoor de duur van het resultaat  per persoon kan verschillen.

Gaan alle lijntjes rondom de mond weg?

Helaas kunnen we niet altijd alle lijntjes laten verdwijnen. Soms zijn er littekentjes in de huid aanwezig. Een peeling of microdermabrasie kan eventueel dit laatste verhelpen. Toch kan een behandeling met een filler, zeker in combinatie met de liplijntjes, zeker een mooie verbetering van dit gebied geven.

Lees verder