Mag ik tijdens mijn zwangerschap een cosmetische ingreep ondergaan? 

Tijdens de zwangerschap wordt een botox behandeling afgeraden. Tijdens de zwangerschap verandert je lichaam. Niet alleen qua uiterlijk, maar ook heb je:

 

-   Meer bloed

-   Meer rode bloedcellen

-   Een snellere stofwisseling

-   Een verhoogde melanineproductie

-   Langer tijd nodig om te genezen

 

Dit zijn factoren die een verhoogd risico met zich meebrengen. Helaas is er nog onvoldoende wetenschappelijk onderzoek gedaan naar de risico’s van cosmetische ingrepen tijdens de zwangerschap, daarom worden tijdens de zwangerschap geen botox- en filler behandelingen uitgevoerd. Zo worden er geen onnodige risico’s genomen.

 

Het kan voorkomen dat je tijdens je laatste botox/ filler behandelingen zwanger was zonder dat je het wist. Er is dan geen reden voor paniek. Er zijn geen aanwijzingen dat dit kwaad kan voor je ongeboren kind.

 

Wanneer kan ik weer terecht voor een behandeling?

Iedere vrouwelijk lichaam herstelt op een andere manier. De één doet er sneller over dan de ander. Wij adviseren daarom nog 3 maanden te wachten totdat je een cosmetische ingreep ondergaat. Geef je nog borstvoeding? Dan adviseren wij jou om te wachten totdat je klaar bent met borstvoeding. Zo weet je zeker dat jouw kind niets meekrijgt.


Lees verder