Botox

Wat houdt een behandeling met Botox in?

Botox is een uit de natuur verkregen eiwit dat gebruikt wordt om de spieren tijdelijk te laten ontspannen. Het wordt via injecties toegepast. In Nederland wordt gebruik gemaakt van verschillende merken Botulinetoxine zoals: Bocouture , Dysport en Botox®. Bij Arc of Beauty maken wij bij een botoxbehandeling gebruik van de merken Botox, Bocouture en Dysport.

Botulinetoxine blokkeert direct het ‘aanspansignaal’ tussen de zenuwen en de spiertjes in de huid. Hierdoor kunnen de spiertjes in de huid niet meer (volledig) worden aangespannen.


Botox ontspant de spieren

Botulinetoxine blokkeert de prikkeloverdracht van de zenuwen naar de spieren, waardoor de werking van de spieren afneemt of stil komt te liggen. Botulinetoxine is een eiwit dat, in uiterst kleine hoeveelheden en sterk verdund,  geïnjecteerd wordt in de spiervezels die verantwoordelijk zijn voor de lijntjes die ontstaan bij mimiek, bijvoorbeeld fronslijnen, kraaienpootjes en voorhoofdslijnen.

Botox blokkeert de zenuwen

Botulinetoxine blokkeert de werking van de zenuwen die de zweetklieren prikkelen. Hierdoor wordt voorkomen dat deze klieren zweet produceren in bijvoorbeeld oksels. Ook wordt Botulinetoxine gebruikt tegen tandenknarsen en migraine. Een van de mogelijke oorzaken voor migraine is het onwillekeurig aanspannen van spieren in het gezicht.

Bij een injectie van Botulinetoxine in bijvoorbeeld voorhoofd of frons, verdwijnt hier veel spanning en zult u minder snel last hebben van een drukkend gevoel in bijvoorbeeld schedel of ogen.

Wat je moet weten over een botox behandeling

Botuline toxine blokkeert het ‘aanspansignaal’ tussen de zenuwtjes in de huid en de spiertjes in de huid. Hierdoor kunnen de spiertjes in de huid niet meer (volledig) worden aangespannen.

Het duurt ongeveer 1-2 weken totdat u maximaal effect heeft, daarna neemt de mogelijkheid om de spiertjes aan te spannen weer langzaam toe. Er groeien dan namelijk weer nieuwe zenuwuiteinden aan om de geblokkeerde zenuweinden te vervangen. Een behandeling moet in eerste instantie elke 3 maanden herhaald worden. Zwangere vrouwen en vrouwen die borstvoeding geven, kunnen wij helaas niet behandelen met botox (en / of fillers).

Uiteindelijk zal de tijd tussen de behandeling oplopen tot ongeveer 4-9 maanden.

Mensen die veel fronsen, kunnen soms ongewild een norse of boze gelaatsuitdrukking hebben. Bovendien kunnen fronsrimpels ‘in de huid’ blijven staan.

Deze behandeling helpt derhalve ook rimpels te voorkomen. Vaak zijn mensen bang hun hele mimiek te verliezen, maar dit is niet van toepassing als men zich beperkt tot de drie indicatiegebieden (voorhoofdsrimpels, fronsrimpels en kraaienpootjes). Voor een botoxbehandeling gebruiken wij het merk Botox, Bocouture of Dysport.

Natuurlijk resultaat

Door de vele media-aandacht, denken mensen bij het woord ‘Botox’ vooral aan bewegingsloze, strakgetrokken gezichten. Om geen “pokerface”-uitdrukking te krijgen, is het belangrijk dat u een behandeling met Botulinetoxine door een ervaren arts laat uitvoeren. Daarom houdt Arc of Beauty rekening met uw wensen en de natuurlijke trekken in uw gezicht. Bij twijfel kiezen de artsen van Arc of Beauty eerder voor één zone te behandelen dan meerdere zones om u te laten wennen aan het effect: “Less is more” is onze stelregel

Veiligheid botox

Botox is een buitengewoon veilig geneesmiddel. Omdat dit middel onder de geneesmiddelenwet valt, is er, voordat het op de markt werd toegelaten, jarenlang onderzoek gedaan naar effectiviteit, bijwerkingen en complicaties. Botulinetoxine wordt al meer dan veertig jaar in de medische wereld gebruikt, onder andere bij kinderen en volwassenen met spierspasmen. Tot nu toe zijn er nog geen nadelige lange termijn effecten geregistreerd.

Gratis Intake

Arc of Beauty biedt u – voorafgaand aan de behandeling(en) van uw keuze – vrijblijvend en kosteloos een consult met een van haar artsen aan. Er wordt dan gekeken of er geen medische bezwaren zijn tegen een behandeling met Botox, de probleemgebieden worden in kaart gebracht en u krijgt een persoonlijk, geheel op uw situatie toegesneden advies.

Hoe verloopt een Botox behandeling?

 1. Gratis intake
 2. Tijdens de intake heeft u de mogelijkheid om kennis te maken met uw behandelend arts. Uw verwachtingspatroon, de conditie van uw huid, uw gezondheid en andere aspecten worden beoordeeld om tot een weloverwogen advies te komen. De kosten en alternatieven worden met u besproken.
 3. Foto’s en formulieren
 4. Voordat de behandeling kan beginnen, worden er altijd foto’s gemaakt. U krijgt van ons twee digitale formulieren:
 Gezondheidsverklaring: Deze bevat een aantal vragen over uw gezondheid om te bepalen of u geschikt bent voor een behandeling.
 Behandelovereenkomst: Dit is een formulier waarin alles wordt vermeld over de betreffende Botox behandeling, inclusief de bijwerkingen en complicaties. De artsen van Arc of Beauty informeren u altijd zo goed mogelijk, zodat u een weloverwogen besluit kunt nemen.
 5. Verdoving
 6. Het is niet nodig om eerder op uw afspraak te verschijnen voor een verdovende crème.
 7. Start behandeling
 8. Indien gewenst, kunt u meteen behandeld worden. U kunt ook een vervolgafspraak maken. Als u meteen behandeld wilt worden, geeft u dit dan wel aan bij het maken van de afspraak, zodat wij hier rekening mee kunnen houden bij de planning.
 9. De behandeling zelf
 10. Een behandeling met Botox kost niet veel tijd. Afhankelijk van het aantal zones die behandeld moeten worden is uw arts 5-10 minuten bezig. Als uw voorhoofd wordt behandeld, is het belangrijk dat de arts bij de eerste behandeling stipjes zet op uw hoofd, zodat hij een gepersonaliseerd schema kan maken.
 11. Nabehandeling
 12. Botox is een lunch-time treatment. U kunt na de behandeling direct weer naar uw werk. De eerste dag mag u het gebied niet aanraken, niet sporten of yoga beoefenen en geen helm dragen. Ook mag u de eerste 3 uur na de behandeling niet gaan liggen. Het kan 2 dagen tot 2 weken duren voordat de Botox is ingewerkt.
 13. Controle afspraak
 14. U wordt 2 weken na de behandeling op controle verwacht, zodat de arts samen met u het behandelde gebied kan bekijken en uw eventuele vragen kan beantwoorden. Er worden foto’s gemaakt en vergeleken met de voorfoto’s van de behandeling. Bij onvoldoende resultaat krijgt u van ons  gratis een touch-up behandeling naar alle redelijkheid.

Lees verder