Botox

Botox

Heb je zichtbare rimpels in je voorhoofd of tussen je wenkbrauwen? Of juist kraaienpootjes naast je ogen? Dan kan een tijdelijke spierontspanner de oplossing zijn. Dit kan rimpels op het voorhoofd, fronsrimpels en kraaienpootjes verzachten of zelfs helemaal laten verdwijnen. Ook kan het gebruikt worden om een kleine wenkbrauw lift te creëren. Het gevolg; een frissere blik!

Botuline Toxine blokkeert direct het ‘aanspan signaal’ tussen de zenuwen en de spiertjes in de huid. Hierdoor kunnen de spiertjes in de huid niet meer (volledig) worden aangespannen.

Het duurt ongeveer 1-2 weken totdat het maximaal effect heeft, daarna neemt de mogelijkheid om de spiertjes aan te spannen weer langzaam toe. Er groeien dan namelijk weer nieuwe zenuwuiteinden aan om de geblokkeerde zenuweinden te vervangen. Een behandeling moet in eerste instantie elke 3-4 maanden herhaald worden.

Uiteindelijk zal de tijd tussen de behandeling oplopen tot ongeveer 4-6 maanden.Mensen die veel fronsen, kunnen soms ongewild een norse of boze gelaatsuitdrukking hebben. Bovendien kunnen fronsrimpels ‘in de huid’ blijven staan.Deze behandeling helpt derhalve ook rimpels te voorkomen. Vaak zijn mensen bang hun hele mimiek te verliezen, maar dit is niet van toepassing als men zich beperkt tot de drie indicatiegebieden (voorhoofdsrimpels, frons rimpels en kraaienpootjes).

De gebieden

In het Botox schema hiernaast, vindt je de gebieden die we bij Arc of Beauty door middel van botox kunnen behandelen.

1. Voorhoofd, frons, en kraaienpootjes.

2. Gummy smile

3. Tandenknarsen

4. Mondhoeken

5. Kin

6. Hals

7. Wenkbrauw lift

8. Faceslimming

9. Overmatig zweten

10. Migraine

Natuurlijk resultaat

Door de vele media-aandacht, denken mensen bij het woord ‘Botox’ vooral aan bewegingsloze, strakgetrokken gezichten. Hier hoeft je echter niet bang voor te zijn. Als de botox op de juiste manier wordt geïnjecteerd zal er niks aan je gezicht veranderen. En worden alleen de lijnen in het gezicht iets verzacht.

Veiligheid botox

Botox is een buitengewoon veilig geneesmiddel. Omdat dit middel onder de geneesmiddelenwet valt, is er, voordat het op de markt werd toegelaten, jarenlang onderzoek gedaan naar effectiviteit, bijwerkingen en complicaties. Botuline Toxine wordt al meer dan veertig jaar in de medische wereld gebruikt, onder andere bij kinderen en volwassenen met spierspasmen. Tot nu toe zijn er nog geen nadelige lange termijn effecten geregistreerd.

Resultaat

Het resultaat is dat de huid minder tot geen rimpels vertoont en dat deze (tijdelijk) ook niet kunnen ontstaan. De behandelde spier is na 14 dagen optimaal ontspannen. Dit betekent niet dat de rimpel na 14 dagen volledig verdwenen is. Na een eerste behandeling met een tijdelijke spierontspanner kan dit een aantal huidcycli (1 huidcyclus duurt 4-6 weken, dit is de tijd waarin de opperhuid zich helemaal vernieuwt) duren. De duur van het resultaat kan per persoon verschillen. Na drie tot vijf maanden is het middel uitgewerkt en kan de behandeling zonder problemen herhaald worden.

* Vanaf 1 december openen wij een nieuwe vestiging in Amstelveen op de dorpsstraat 36!


Lees verder