7-point lift: een facelift zonder snijwerk

Als je in Nederland een filler behandeling boekt bij een gespecialiseerde arts en betrouwbare kliniek, zul je behandeld worden met niet-permanente fillers. Dat betekent dat de effecten niet eeuwig zullen duren en de filler, bestaande uit lichaamseigen hyaluronzuur, na verloop van tijd wordt afgebroken door je lichaam.


Gemiddeld heb je 9 tot 12 maanden plezier van je fillers.

Juvéderm fillers gaan zelfs 9 maanden tot twee jaar mee. De levensduur hangt af van welk type je krijgt, hoeveel je arts gebruikt en hoe snel je lichaam het metaboliseert. Als algemene regel geldt dat fillers het langst blijven zitten in gebieden met een dunnere huid en weinig beweging.

Fillers resorberen geleidelijk en voorspelbaar in de loop van de tijd, waardoor ze er in de meeste gevallen natuurlijk en symmetrisch uitzien.

Als je een snelle stofwisseling hebt,  zult je merken dat de filler eerder verdwijnt. Positief is wel dat je na twee tot drie injectierondes zult merken dat het steeds langer blijft zitten.

Als de resultaten je niet bevallen, kan Juvéderm worden opgelost met een injectie met het “reddingsmedicijn” hyaluronidase.

Aangezien hyaluronzuur van nature in het lichaam voorkomt zijn ernstige risico’s zeldzaam en meestal het gevolg van een onjuiste injectietechniek. De belangrijkste reden tot bezorgdheid is een onbedoelde injectie in een bloedvat, wat kan leiden tot ernstige complicaties, waaronder weefselsterfte, blijvende littekens, gezichtsverlies of een beroerte.

Vanwege deze risico’s is het essentieel om een ervaren arts te vinden die zeer goed op de hoogte is van de anatomie van het gezicht, zoals een dermatoloog, cosmetisch arts of plastisch chirurg.

Een ervaren arts die weet welk type filler waar moet worden geïnjecteerd is van het grootste belang voor het succes van het resultaat van de patiënt.

Lees verder