Heb je zichtbare rimpels in je voorhoofd of tussen je wenkbrauwen? Of juist kraaienpootjes naast je ogen? Dan kan een tijdelijke spierontspanner de oplossing zijn. Dit kan rimpels op het voorhoofd, fronsrimpels en kraaienpootjes verzachten of zelfs helemaal laten verdwijnen. Ook kan het gebruikt worden om een kleine wenkbrauwlift te creëren. Het gevolg; een frissere blik!

Botuline Toxine blokkeert direct het ‘aanspansignaal’ tussen de zenuwen en de spiertjes in de huid. Hierdoor kunnen de spiertjes in de huid niet meer (volledig) worden aangespannen.

Het duurt ongeveer 1-2 weken totdat het maximaal effect heeft, daarna neemt de mogelijkheid om de spiertjes aan te spannen weer langzaam toe. Er groeien dan namelijk weer nieuwe zenuwuiteinden aan om de geblokkeerde zenuweinden te vervangen. Een behandeling moet in eerste instantie elke 3-4 maanden herhaald worden.

Uiteindelijk zal de tijd tussen de behandeling oplopen tot ongeveer 4-6 maanden.

Mensen die veel fronsen, kunnen soms ongewild een norse of boze gelaatsuitdrukking hebben. Bovendien kunnen fronsrimpels ‘in de huid’ blijven staan.

Deze behandeling helpt derhalve ook rimpels te voorkomen. Vaak zijn mensen bang hun hele mimiek te verliezen, maar dit is niet van toepassing als men zich beperkt tot de drie indicatiegebieden (voorhoofdsrimpels, fronsrimpels en kraaienpootjes)

Wij raden antibiotica sterk af op de dag van de Botox behandeling. Dit kan het effect van de behandeling namelijk verminderen.

No items found.
Mooi en natuurlijk ouder worden

Benieuwd naar wat wij voor jou kunnen betekenen?

Je bent van harte welkom voor een gratis en vrijblijvend consult, waarin onze cosmetisch arts een eerlijk advies geeft. Wij hebben een locatie in Amstelveen en Enschede.