Een V-lijn in het gezicht is een schoonheidsideaal. Hierbij is de gezichtsvorm van kin tot de jukbeenderen uitlopend. Soms kan het zijn dat de kauwspieren zo sterk ontwikkeld zijn, dat de kaaklijn te breed lijkt. Voor mannen kan dit vaak juist gewenst zijn, maar vrouwen ervaren dit bij zichzelf soms als minder aantrekkelijk.
Een brede kaaklijn is vaak genetisch bepaald en komt vaak voor bij mensen van Aziatische afkomst. Als het accent op een brede kaaklijn ligt, kan het zijn dat de jukbeenderen minder tot hun recht komen. De verhouding tussen de jukbeenderen en de kaaklijn (jawline slimming) is belangrijk voor een zachte uitstraling en de V vorm van het gezicht. Het versmallen van de kaaklijn kan door middel van een Botox behandeling.

Wanneer is faceslimming de oplossing:

  • bij een van nature (te) vierkante kaaklijn;
  • bij te bolle wangen / een bol gezicht;
  • voor meer accent en uitstraling van de jukbeenderen;
  • bij kaakspieren/wangen die verdikt zijn door veelvuldig tandenknarsen;
  • wanneer je last hebt van tandenknarsen of kaakklemmen.

Hoe werkt het?

Botox is een veilig en geregistreerd medicijn dat spieren laat ontspannen. Om meer een ovale of V-shape vorm te creëren in het gezicht laten we de kaakspieren met botox ontspannen. Doordat deze spieren ontspannen, worden de wang en de kin slanker. Over een langere tijd zal het slimming effect nog wat verder toenemen, omdat de ontspanning van de spieren ervoor zorgt dat de spieren zelf ook steeds minder dik worden.

Hoeveel prikjes?
De behandeling (jawline slimming) wordt uitgevoerd door middel van Botox-injecties door een van onze ervaren artsen, meestal 3 prikjes per kant. Versmalling van de kaaklijn met Botox verloopt via een geleidelijk proces. Het resultaat is vaak pas na ongeveer 8 weken zichtbaar. De behandeling dient elke 3-6 maanden herhaald te worden om de kaaklijn smal te houden. Wel kan al na twee weken gevoeld worden of de kaakspieren daadwerkelijk minder aangespannen worden en of daardoor de pijnklachten/tandenknarsen zijn verminderd.

No items found.
Mooi en natuurlijk ouder worden

Benieuwd naar wat wij voor jou kunnen betekenen?

Je bent van harte welkom voor een gratis en vrijblijvend consult, waarin onze cosmetisch arts een eerlijk advies geeft. Wij hebben een locatie in Amstelveen en Enschede.