Belkyra/Kybella: de eerste injectable-behandeling tegen een onderkin met permanente resultaten!

Kybella: de eerste injectable-behandeling tegen een onderkin met permanente resultaten!

Met Belkyra (in de VS Kybella genoemd) pakken we het probleem van de 'onderkin' aan. Wanneer we deoxycholinezuur injecteren in het vetweefsel van de onderkin, dan maakt het de daar gelegen vetcellen kapot. Eenmaal kapot, kunnen de vetcellen geen vet meer opnemen en neemt het volume van de onderkin af. Belkyra is een synthetische variant van de stof deoxycholinezuur. Een stof die van nature aanwezig is in ons lichaam. Het zuur zorgt ervoor dat plaatselijk vet wordt afgebroken en geabsorbeerd. Daarnaast zal de huid ook verstrakken op die locatie.

Met Kybella kun je nu iets doen aan die storende onderkin met blijvend resultaat, zonder chirurgie of liposuctie!

Onderkin behandeling met Kybella

Grote kans dat je nog nooit van Belkyra (in de VS is het bekend onder de productnaam Kybella) hebt gehoord. Niet zo vreemd: dit stofje, dat net als botox wordt geïnjecteerd, is relatief nieuw en is sinds vorig jaar goedgekeurd voor de behandeling van overtollig submentaal vet in Nederland. In de VS wordt Belkyra al sinds 2015 veel toegepast in cosmetische klinieken met verbazingwekkende resultaten.

Stoor jij je aan die vervelende onderkin? Je bent hierin niet alleen. Een recent onderzoek liet zien dat 67% van de mensen zich stoort aan de ‘volheid’ van de onderkin. Deze volheid bestaat meestal voor een groot deel uit vetweefsel. Er zijn een aantal redenen waarom vetweefsel ter plaatse van de onderkin toeneemt: namelijk genetisch, gewichtstoename en/of veroudering.

Met Kybella kunnen we dit probleem aanpakken. Wanneer we deoxycholinezuur injecteren in het vetweefsel van de onderkin, dan maakt het de daar gelegen vetcellen kapot. Eenmaal kapot, kunnen de vetcellen geen vet meer opnemen en neemt het volume van de onderkin af. Kybella is een synthetische variant van de stof deoxycholinezuur. Een stof die van nature aanwezig is in ons lichaam. Het zuur zorgt ervoor dat plaatselijk vet wordt afgebroken en geabsorbeerd. Daarnaast zal de huid ook verstrakken op die locatie.

Er is ruim negen jaar aan Belkyra gewerkt, voordat het product op de markt is gebracht.  Tijdens het ontwikkelproces hebben er meerdere klinische studies plaats gevonden. De resultaten hiervan toonden dat Belkyra werkt als middel om vet rondom de kin weg te halen. Sterker nog: de FDA (Food and Drug Administration) in Amerika heeft Belkyra goedgekeurd als middel dat de aanwezigheid van vet doet afnemen. De FDA beoordeelt medicijnen, voeding en medische hulpmiddelen. Ze hanteren hierbij zeer strenge keuringseisen. De eisen zijn meestal veel strenger dan die van vergelijkbare Europese instanties. Een FDA-approved label zegt daarom veel over de werkzaamheid en veiligheid van een product.

Met Kybella kun je nu iets doen aan die storende onderkin met blijvend resultaat, zonder chirurgie of liposuctie!

Voor welke indicatie is Kybella bedoeld?

Kybella is een injectable die vooralsnog alleen bedoeld is om vet in de kin te doen verminderen. Kort gezegd helpt Belkyra je van je onderkin (“dubbele kin”) af. Na een behandeling met deze stof is je kaak meer gestroomlijnd en is je onderkin verdwenen. Het wordt afgeraden dit middel op andere plaatsen te gebruiken als behandeling tegen overtollig vet.

Kybella is een behandeling waar veel vrouwen (en mannen!) ongetwijfeld blij mee zijn. Een onderkin laat je er immers vaak ouder en voller uitzien dan je in werkelijkheid bent.

Wat maakt Kybella zo bijzonder?

Vóór de introductie van Kybella was een chirurgische ingreep zoals een halslift de enige echt effectieve en veilige methode om een onderkin te verwijderen. Zonder in het lichaam te snijden was het niet mogelijk om op een effectieve manier overtollig vet ter plaatse van de onderkin weg te halen.

Met de komst van Kybella kunnen wij uw onderkin met een paar simpele injecties doen verdwijnen, en wat het helemaal bijzonder maakt is dat de resultaten blijvend zijn. Een relatief veiligere en simpelere manier om de onderkin te behandelen dus!

Hoe gaat de behandeling van Kybella in zijn werk?

Per sessie worden er zo’n 15-20 kleine prikjes gezet, wat in totaal nog geen twintig minuten in beslag neemt. In tegenstelling tot botox – waarbij de resultaten maximaal een half jaar zichtbaar zijn – is het effect van Kybella permanent.

Hoeveel behandelingen er nodig zijn wisselt per persoon. Dit kan variëren tussen de 2 en 6 behandelingen (gemiddeld 3). Hoeveel behandelingen er nodig zijn bespreek je uiteindelijk tijdens het consult met de dokter. Tussen de behandelingen dient gemiddeld een maand tijd te zitten.

Welke bijwerkingen zijn er mogelijk?

Zoals bij elke behandeling met injecties bestaat er een kans op bijwerkingen.

Het is belangrijk om er rekening mee te houden dat je tot 7 dagen na de behandeling een forse zwelling van het behandelde gebied zal hebben, dit neemt gedurende die dagen langzaam af. Er is na de behandeling kans op roodheid en blauwe plekken in het behandelde gebied. Deze klachten zijn na 7-10 dagen weer verdwenen. Ook kan de kin een tijdje pijnlijk aanvoelen. Toch zijn dit geen heel gekke effecten; ze zijn vergelijkbaar met de risico’s die aan andere cosmetische behandelingen zoals bijvoorbeeld Botox en fillers vastzitten.

Effect: permant
Prijs per behandeling: 800 euro
Hoeveel behandelingen: 2-6

Lees verder